“A Bachtalo-projektet hat község – Bihardiószeg, Alsólugas, Kraszna, Előpatak, Bacon és Etéd – helyi önkormányzatával együttműködve valósítottuk meg. A szociális vállalkozások létrehozásának és fejlesztésének folyamatát vezető partnerként a ROVE irányította. Az új vállalkozások azzal a szociális céllal jöttek létre, hogy segítsenek javítani a helyi roma közösségek munkaerőpiaci helyzetén.
A projektnek köszönhetően tapasztalatot szereztünk a vállalkozásfejlesztés egy speciális területén, de ami legalább annyira fontos: a résztvevőknek köszönhetően betekinthettünk a sztereotípiák, az előítéletek mögé, és ma már tapasztalatból állítjuk, a cigány emberek nem értelemszerűen munkakerülők.

A projekt legfontosabb eredményei: 6 szociális vállalkozás, 24 helyi roma alkalmazott és egy 6 helyszínes szociális gazdaság kampány, melynek során eljutottunk Gyergyóújfaluba, Szalacsra, Méráfalvára, Mezőpetribe, Nagyborosnyóra és Varsolcra. A rendezvényeken portrévideók, figyelemfelkeltő plakátok, projektkiadványok, résztvevői vallomások, céges beszámolók, szakértői előadások, interaktív tevékenységek, művészeti alkotások segítségével tolmácsoltunk a projekt legfontosabb tanulságát, azaz azt, hogy a szociális gazdaság eszközeivel a legsúlyosabb társadalmi problémák is orvosolhatók.”

Projekt honlapja: www.bachtalo.ro/hu
Projekt kódja: POSDRU/168/6.1/S/143853