A jövő a kreatív ötleteké, a világot pedig jobbá tehetjük általuk. Ebben hiszünk, és ezért hoztuk létre a CRITBIZvállalkozásfejlesztési programot, amely segítségével szemléletváltást szeretnénk elősegíteni a romániai vállalkozói szférában. Célunk az új tehetségek felfedezése és képzése, valamint olyan támogatói közösség létrehozása, amely szakértelmen és tenni akaráson alapul.

CRITBIZ küldetése az északnyugati régió (Bihar, Beszterce-Naszód, Kolozs, Máramaros, Szatmár és Szilágy megye) vállalkozói ökoszisztémájának stratégiai fejlesztése a kreatív iparágak és az IT szektorokban, professzionális együttműködési hálózat és támogatói közösség kialakításával. Ennek érdekében legalább 400 résztvevő képzését, valamint 48 fenntartható üzleti terv legfeljebb 40 ezer euróval való támogatását vállaljuk.

A CRITBIZ program alapelvei a társadalmi innováció, egyenlőség, nyitottság, fenntarthatóság, a források hatékony felhasználása. Az új, innovatív vállalkozások megalapításával változást akarunk elérni – azáltal, hogy közösen hozzájárulunk a régió gazdasági fejlődéséhez, új munkahelyek teremtéséhez, a fiatalok, munkanélküliek és minden, vállalkozás iránt érdeklődő személy bevonásához, a vállalkozások népszerűsítéséhez a nők körében, a fenntartható fejlődéshez és környezetvédelemhez.