A FIX Makerspace a Romániai Vállalkozásokért Egyesület és a debreceni INNOVA partnerségi projektje keretén belül valósul meg, amelyet az Interreg V-A Románia-Magyarország Program támogat az Európai Regionális Fejlesztési Alapon keresztül, az Európai Unió és a két állam kormányának hozzájárulásával.

A FIX Makerspace az első és egyetlen közösségi iroda /coworking/ és alkotótér /makerspace/ Nagyváradon és az ÉNy-i Régióban, mely Nagyváradi Barokk Palota alagsorában található 700 m2 alapterületen.

A FIX Makerspace bérletes rendszerben kínál tagjainak coworking munka-állomásokat, stúdiótereket az egyéni munkát kedvelők számára, hozzáférést a fa-, fém-, textilfeldolgozó eszközökhöz, lézergravírozás és -vágáshoz szükséges berendezésekhez, CNC marógéphez, nagyméretű 3D nyomtatóhoz, a régióban egyedüliként biztosítva exkluzív lehetőséget a teljes digitális gyártási és a gyors prototípus-workflow egy térben való elvégzésére.

Küldetésünk egy dinamikus nagyváradi kreatív közösség megszilárdítása és egy olyan alkotói erő megteremtése, amely hozzájárul a régió gazdasági fejlődéséhez.