Proiectul Bachtalo a fost implementat în parteneriat cu 6 comune: Diosig, Lugașu de Jos, Crasna, Vâlcele, Bățani, Atid. În calitate de lider de parteneriat, APPAR a coordonat procesul înființării și dezvoltării structurilor economiei sociale. Noile întreprinderi sociale au fost create cu scopul de a îmbunătăți statutul pe piața muncii a persoanelor de etnie romă, pentru că a munci este dreptul și obligația tuturor. Datorită proiectului am acumulat experiență într-un domeniu aparte a dezvoltării afacerilor, și ceea ce este poate și mai important: cu ajutorul participanților am văzut dincolo de stereotipuri și prejudecăți, și azi putem spune din experiență că romii nu sunt leneși din naștere.
Cele mai importante rezultate ale proiectului includ: înființarea a 6 structuri ale economiei sociale, angajarea a 24 de persoane de etnie romă, și organizarea unei campanii de informare și promovare cu care am ajuns în 6 localități: Suseni, Sălacea, Satu Mare, Petrești, Boroșneu Mare și Vârșolț.
În cadrul evenimentelor de informare și promovare am transmis lecția cea mai importantă a proiectului, și anume că până și cele mai grave probleme sociale își pot găsi soluția prin intermediul instrumentelor economiei sociale. Pentru transmiterea mesajului nostru ne-am folosit de mai multe instrumente: portrete video, afișe, publicații, mărturisiri ale participanților în proiect, prezentări ale SES-urilor, diferite prezentări susținute de experți, activități interactive și creații artistice.

Web: www.bachtalo.ro/hu
Cod proiect: POSDRU/168/6.1/S/143853