Credem în idei creative și în atitudinea de a schimba lumea în bine. Am înființat programul de dezvoltare antreprenorială CRITBIZ pentru a genera o schimbare de perspective în lumea antreprenoriatului românesc.

Misiunea programului CRITBIZ este dezvoltarea strategică a ecosistemului antreprenorial din regiunea Nord-Vest (județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj și Satu Mare) în sectoarele industrii creative și IT prin crearea unei rețele de colaborare profesionale și comunități de suport. Pentru aceasta, ne vom ocupa de formarea antreprenorială a minimum 400 de participanți din regiune și prin alegerea a 48 planuri de afaceri sustenabile spre finanțare cu max. 40.000 Euro.

Principiile care definesc programul CRITBIZ: inovare socială, egalitate, accesibilitate, sustenabilitate și utilizarea eficientă a resurselor. Prin înființarea unor întreprinderi noi, inovative, contribuim împreună la creșterea economică a regiunii, la crearea unor noi locuri de muncă, la includerea tinerilor, șomerilor și a tuturor persoanelor interesați de antreprenoriat, la promovarea antreprenoriatului feminin, și la protecția mediului prin dezvoltare durabilă – astfel generăm schimbare de perspective.

Industrii creative: acele activități economice, care se ocupă de generarea sau exploatarea cunoștințelor și informației (crearea de valoare economică (profit) prin proprietate intelectuală). Alternativ, sunt denumite industrii culturale sau domenii ale economiei creative: publicitatea, arhitectura, arta, meșteșugurile, design-ul, moda, filmul, muzica, artele scenei, editarea (publishing), cercetarea și dezvoltarea, software-ul, jocurile și jucăriile, TV & radio, jocurile video.

Tehnologia informatiilor si telecomunicatii: este tehnologia necesară pentru prelucrarea (procurarea, procesarea, stocarea, convertirea și transmiterea) informației, în particular prin folosirea computerelor pe multiple domenii legate de date și informații, cum ar fi: procesoare, calculatoare, hardware și software, limbaje de programare, structuri de date și altele (managementul datelor, construcția de hardware pentru calculatoare, proiectarea de software, administrarea sistemelor informaționale).