Programul de antreprenoriat YES împărtășește următoarele elemente principale: predă abilitățile antreprenoriale, oferă oportunități pentru tineri să aplice abilitățile nou dobândite, oferă mentorat de la întreprinzători locali și încurajează oportunitățile de relaționare care ajută la schimb de idei unde tinerii să inoveze și să își dezvolte abilitățile antreprenoriale.

Prin crearea unei strategii integrate de dezvoltare, oferim o bază pentru viitoarele acțiuni specifice care vizează îmbunătățirea pieței forței de muncă. Datorită testului de competență on-line, vom cunoaște abilitățile și cunoștințele grupului țintă pe această temă și putem adapta curriculumul, astfel încât să se potrivească nevoilor acestora.

De asemenea, vom oferi îndrumări metodologice pentru a ajuta profesorii participanți să învețe instrumentele de formare eficientă a antreprenoriatului. Testarea calitativă a curriculum-ului va fi efectuată pe parcursul unui curs online și al sesiunilor de formare intensivă pe simulare de 3 zile (24 de ore), în care elevii români și maghiari pot învăța în limba lor maternă și în grupuri mixte de limbă engleză – în prezența profesorilor care vor primi parte practică a instruirii metodologice în acest cadru.

Aflați mai mult despre YES pe pagina proiectului.